Торт Африканочка

складові

– Борошно-2 стакан
– Какао-100 грам
– Яєць-5 штук
– Цукрова пудра-1 стакан
– Кефіра -1 стакан (не повний)
– Питна сода-1 чайна ложка
– 1 банан, 1 апельсин, 2 ківі (або інше поєднання фруктів на ваш розсуд)

для крему
– 500 грам жирної сметани
– Стакан цукрової пудри
– 15 грам желатину

Рецепт приготування

Готуємо тісто. Беремо 5 яєць і простою змішуємо з цукровою пудрою. В окремому посуді змішуємо півтори склянки борошна і 100 грам какао, додаємо соду і кефір.

Акуратно виделкою все вимішуємо, щоб не було грудочок, і додаємо масу з яєць і цукрової пудри.

Тісто має нагадувати густу сметану. Якщо тісто вийшло рідше треба всипати ще залишилася борошна.

Масу ділимо на дві частини і випікаємо при температурі 200 градусів (40 хвилин) два коржа. Коли коржі охололи, один з них ми розрізаємо навпіл, другий ламаємо на шматочки.

Приступаємо до приготування крему. Желатин треба заздалегідь розвести в теплій воді. Цукрову пудру акуратно вбиваємо в сметану і додаємо набряклий желатин.

Нарізаємо очищені фрукти на невеликі шматочки, змішуємо з кремом і шматочками коржа обережно, але не мнем.

У форму, в якій випікалися коржі, на дно кладемо з розрізаного коржа денце, потім заповнюємо все начинкою з фруктами.

З верхньої частини  коржа вирізаємо пелюстки ромашки і накладаємо зверху фруктової маси.

Форму з готовим тортом витримуємо при кімнатній температурі, щоб просочився нижній корж, а потім поміщаємо в холодильник на 1 годину, щоб середина торта добре сформувалася.

Перед подачею на стіл торт звільняємо від форми.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *