Торт “Три горіхи” (кокосовий бісквіт, арахісовий корж і крем із грецьких горіхів)

 

Форма 22 на 22 см, або кругла діаметром 24-26см

Кокосовий бісквіт:
4 яйця
3/4 ст цукру
3/4 ст муки
1 ст кокосової стружки
1 ч.л. порошку до печива
Яйця збивати з цукром міксером 5-7 хв, додати муку, розпушувач, акуратно вимішати з кокосовою стружкою. Викласти на пергаментний папір у форму. Випікати 25*30 хв при температурі 180 гр

Арахісовий корж:
250 гр арахісу (порізати і просушити в духовці 5 хв при 150гр, охолодити)
3/4 ст цукру
4 білки
1 ст. л. муки
0,5 ч.л. порошку до печива
Білки збити з цукром, обережно вимішати з мукою, порошком і арахісом. Пекти спочатку 20 хв при 150 гр, далі зменшити температуру до 120 гр і пекти ще 40-50 хв. Корж має висушитись. Далі духовку виключити, привідкрити і залишити там корж до вистигання (краще на всю ніч)

Крем із грецьких горіхів:
1 ст тертих горіхів
1 ст молока
Проварити разом на малому вогні 2-3 хв. Далі беремо 50 мл холодного молока, розводимо в ньому 4 жовтки, 1 ст.л. крохмалю, 0,5 ст цукру і вливаємо повільно в гаряче молоко з горіхами. Активно мішаємо ложкою, щоб яйця не звернулись. Варимо помішуючи 3-4 хв. Наприкінці додаємо 3 ст.л. коньяку. Коли охолоне збити з 300 гр масла.

Бісквіт розрізати ниткою горизонтально. Змащуємо розрізану поверхню шоколадною глазур’ю : розтоплюємо на водяній бані 100 гр шоколаду, додаємо 50 гр сметани, 50 гр коняку, перемішуємо і тримаємо на водяній бані 2-3 хв, щоб добре прогрілось. Ще теплою сумішшю поливаємо бісквіт, більш-менш рівномірно розподіляємо силіконовою лопаткою.

Складаємо торт:

— бісквіт шоколадом вверх
—крем з грецьких горіхів
—арахісове бізе
—крем з грецьких горіхів
—бісквіт шоколадом вниз
Верх прикрашаємо тетрим шоколадом ( я терла в перемішку чорний і білий)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *