Торт “Богиня”

​​​ Тісто:борошно пшеничне – 500 г
цукор – 10 г
маргарин вершковий – 250 г
жовтки яєчні (курячі яйця середнього розміру) – 3 шт.
сіль – пучка
сметана – 200 г


Начинка:
сир домашній – 1000 г
цукор – 150 – 200 г
цукор ванільний – 10 г
масло вершкове (кімнатної температури) – 140 г
крохмаль – 14 г
білки яєчні – 3шт


Крем:
сметана – 250 г
цукор – 200-250 г
масло вершкове – 250 г
цукор ванільний – 10 г
желе або галаретка – 1шт
Приготування.
Беремо маргарин кімнатної температури, нарізаємо кубиками і змішуємо із  борошном, поступово додаючи сіль та цукор, додаємо жовтки і сметану та  вимішуємо однорідне тісто. Тісто кладемо у холодильник.

У цей час  готуємо начинку:
Сир перетираємо на блендері, додаємо яйця, цукор, крохмаль та масло  кімнатної температури. Усе перетираємо до однорідної маси. Також за
бажанням до сиру можна додати , консервовані ягоди , шоколад, цукати…

Тісто витягуємо із холодильника і ділимо на 6 рівних частин. Для одного коржа нам потрібно 2 шматочки тіста (вага одного 170 — 175 г) та сирна начинка (1/3 частина суміші). Беремо одну частину тіста розкачуємо, і  кладемо у форму. На тісто викладаємо начинку.Накриваємо другою  частиною розкачаного тіста. Поки розкачуємо першу частину тіста інші  тримаємо у холодильнику.Випікаємо у духовці при 160-180 градусах  (залежно від духовки) в мене пеклося приблизно 35-45хв. Має вийти 3  коржі із сирною начинкою.

Крем:
Сметану та цукор змішуємо і кладемо на вогонь, варимо на водяній бані до  повного розчинення цукру. У гарячу суміш всипаємо желе (у мене вишневе,  воно надає легеньку кислинку) і продовжуємо варити ще 10-15 хв. Поки  холоне сметанно-желатинова суміш взбиваємо масло до білого. Коли маса  охолоне додаємо 250 г масла.Після того як готові коржі перемажемо  кремом, ставимо торт у холодильник.

Смачного!                                                                                              Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *