ТІСТЕЧКО «Ламінгтон» – ПОПУЛЯРНИЙ АВСТРАЛІЙСЬКИЙ ДЕСЕРТ!

Готуйте сміливо, це так просто і смачно!

Складові:

для бісквіта:

340 грн- борошна для випічки
225 грн- вершкового масла кімнатної температури
300 грн- цукру
4 великих -яйца
240 мл -молоко
2 ч.л.- розпушувача
1/4 ч.л.- солі
2 ч.л.- екстракту ванілі

для шоколадної глазурі:
960 гр – цукрової пудри
240 мл-молока
90 грн- какао-порошку
60 грн- несолоного вершкового масла
1 ст.л.- екстракту ванілі

для начинки:
240 мл-джему
455 грн- кокосової стружки

приготування:

Нагріваємо духовку до 160 С.

Застеляємо 2 дека пергаментом і змащуємо вершковим маслом. Злегка присипаємо борошном.

Готуємо бісквіт: змішуємо борошно, розпушувач і сіль. Збиваємо міксером масло з цукром до повітряного стану не менше 3 хвилин. Додаємо ванілін і яйця. Вводимо частину борошняної суміші в тісто, потім молоко і знову борошно. Замішуємо однорідне тісто без грудочок. Ділимо тісто на два листами, розрівнюємо поверхню і випікаємо на 30 хвилин.

Охолоджуємо бісквіти трохи в листах, потім перевертаємо форми, дістаємо акуратно бісквіти і охолоджуємо повністю. Як тільки коржі охолонуть, на один з них наносимо джем. Закриваємо другим коржем, щоб вийшов сендвіч, і потім акуратно нарізаємо на 24 частини будь-якої форми і розміру.

Готуємо глазур. Змішуємо в соуснику масло і молоко, нагріваємо поки масло повністю не розтопиться. Потім знімаємо з вогню, додаємо ванілін, цукрову пудру і какао-порошок. Перемішуємо до однорідної маси. Переливаємо глазур в металеву миску і ставимо суміш на водяну баню. В окрему миску висипаємо кокосову стружку. Акуратно занурюємо кожне печиво в гарячий шоколад, допомагаючи собі вилками, щоб перевертати тістечка. Злегка струшують зайву глазур і обвалюють тістечка в стружці.

Викладаємо тістечка на решітку і залишаємо на 15 хвилин застигати.

Приємного чаювання!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *