Торт «Кручений»


1-й корж: 5 яєць, 1 скл. цукру, 10 ст. л. літньої води, 1,5 скл. муки, 1 ст. л. розпушувача тіста
2-й корж: 5 яєць, 1 скл. цукру, 10 ст. л. літньої води, 1,5 скл. муки, 1 ст. л. розпушувача тіста, 0,5 скл. маку
3-й корж: 5 яєць, 1 скл. цукру, 10 ст. л. літньої води, 1,5 скл. муки, 1 ст. л. розпушувача тіста, 2 ст. л. какао
4-й корж: 5 яєць, 1 скл. цукру, 10 ст. л. літньої води, 1,5 скл. муки, 1 ст. л. розпушувача тіста, 1 уп. вишневого або будь-якого іншого киселю (польського виробництва)
Крем: 400 г масла, 0,5 л молока, 2 яйця, 1 ст. л. муки, 1 ст. л крохмалю, 1 скл. цукру
Сироп для просочування: солодка кава або вишневий сік з водою (1:1)
Збити жовтки з цукром, додати воду, муку, збити. Окремо збити білки. Акуратно вмішати білки в тісто. Пекти 1-й корж при 180 градусах 30хв — до сухої палички. Так само приготувати тісто і спекти ще три коржі. Кожен розрізати на три смужки, просочити сиропом. Для приготування крему 1 склянку молока поставити на вогонь, а до другої склянки холодного молока додати збиті з цукром яйця, муку і крохмаль. Вимішати і влити в гаряче молоко, постійно помішуючи до загустіння. Міксером збити масло, додати зварену холодну масу. Разом збити. Перемастити смужки коржів кремом і закрутити спіраллю.
Смачного!                                                                       Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *