Шоколадний медовик «Дамський каприз». Всіма улюблений торт!

Торт виходить дуже смачним і ніжним!

складові
крем:

2 склянки молока
2 шт. яйця
0,5-1 стакан цукру
1 пакетик ванільного цукру
2 ст. ложки борошна
1-2 ст. ложки какао
100 гр вершкового масла
200 гр волоських горіхів

тісто:

3 шт. яйця
0,5 склянки цукру
3 ст. ложки меду
2 ч. Ложки соди (без гірки)
60 гр вершкового масла
3 ст. ложки какао
2-2,5 склянки борошна
глазур:

2 ст. ложки молока
2 ст. ложки какао
3 ст. ложки цукру
30 гр вершкового масла
1 ст. ложка сметани

Приготування

Спочатку потрібно зварити заварний крем. Змішати вінчиком в каструльці до однорідної маси цукор, борошно, молоко, ванільний цукор і яйця. Помішуючи варити до загустіння на маленькому вогні не даючи закипіти, потім зняти з вогню і додати какао, добре розмішати вінчиком. Поставити крем остигати (можна поставити його в миску з холодною водою).

Тепер тісто і коржі. У каструльці добре змішати вінчиком цукор, мед, яйця, соду і масло, поставити все на водяну баню, добре помішуючи варити хвилин 5. Поки маса не стане однорідною. Зняти з лазні, додати какао і добре перемішати. Порціями всипати просіяне борошно, мішати спочатку ложкою поки маса не стане тягучою.

Потім перекласти на стіл і підсипаючи борошном замісити тісто, воно повинно бути м’яке, поділити його на 8 частин. Духовку нагріти на 180 градусів, деко застелити пергаментом, трохи присипати борошном. Розгортати тонкі коржі, обрізати по тарілочці розміром 19.5-20 см., З обрізків розкатати ще один корж, він піде на крихту.

Коржі випікати по 3-5 хвилини, печуться вони швидко. Остуджувати на решітці. У крем додати розм’якшене вершкове масло і добре збити. Горіхи дрібно порубати. Коржі щедро промащувати кремом і посипати горіхами, на кожен корж по 2-2.5 ст. ложки крему, верхній корж НЕ промащувати, залишити трохи крему для боків. Змішати в каструльці всі компоненти для глазурі, варити помішуючи на маленькому вогні хвилини 2 до загустіння.

Нанести гарячу глазур на верх торта (зручніше нанести глазур на середину, а потім вже розподілити до країв), прибрати торт в холодильник хвилин на 5, щоб глазур застигла. Корж для крихти подрібнити, боки торта добре обмазати кремом і присипати крихтою. Дати просочитися торту при кімнатній температурі години 3-4 (можна прикрити його великий мискою), потім прибрати в холодильник, щоб тортик застиг і охолов.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *