Шоколадний торт з чудовий кремом


Дуже швидкий і простий у приготуванні тортик. Обов’язково спробуйте!

складові

Для тіста:

2 склянки борошна
1,5 склянки цукру
1 ч. ложка соди
1 ч. ложка розпушувача
5 ст. ложок з гіркою какао
2 великих яйця
1 стакан молока
1 ч. ложка ванільного цукру
1/3 склянки олії
1 склянку окропу

Приготування

Підготуйте форму діаметром 25-26 см, застеліть пергаментним папером для випічки (якщо ви не впевнені в якості паперу, то краще змастити її маслом). Розігрійте духовку до 180 С. Приготуйте дві ємності – велику і трохи менше. У малої – змішайте всі сухі інгредієнти (перші п’ять в списку).

У чашці побільше злегка збийте яйця, додайте олію і ванільний цукор. Потім по черзі додавайте борошно і молоко, перемішуючи, починаючи і закінчуючи борошном. В самому кінці вливаємо склянку окропу і все ще раз швидко перемішуємо. Вийде рідке тісто. Перелити його в форму і випікати при 180 С хвилин 40 (перевіряйте зубочисткою ближче до кінця – повинна виходити сухою або з невеликою кількістю вологих крихт, але і не пересушити в той же час). Бісквіт збільшується вдвічі точно! Час випічки корегуйте під свою духовку.

Робимо крем

Для крему:

1 банка згущеного молока з цукром
2 жовтки
2 ст. ложки вершкового масла
100 гр кокосової стружки

Все змішати в каструльці з товстим дном і уварювати, постійно помішуючи ложкою, на повільному вогні хвилин 5. Не більше – буде занадто густий! Слідкуйте, щоб жовток не згорнувся. Виходить густий кокосовий крем. Розрізати на два коржі остиглий корж і промазати кремом, прикрасити шоколадною глазур’ю.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *