Пишний медовик зі сметанним кремом і горіхами

 

Цей оригінальний торт просто тане в роті! Найсмачніше медовика ви ще не пробували! Рецепт на всі часи!

складові

тісто:

Яйце – 3 штуки;
Цукор – 0,5 склянки;
Мед рідкий – півсклянки;
Крохмаль – 2 столові ложки;
Сіль – пів чайної ложки;
Сода – 1 чайна ложка;
Борошно – 1 склянка.

крем:

Сметана – 250 грам;
Волоські горіхи-60 грам;
Цукор – на свій смак;
Ванілін – 10 грам (за бажанням);

Рецепт приготування

Готуємо тісто. Для цього беремо міксер і збиваємо яйця з цукром поки не вийде стійка піна. Додаємо туди мед, потім сіль і знову збиваємо. Змішуємо борошно, вводимо туди крохмаль і соду. Отриману суміш висипаємо в яєчно-медову масу і розмішуємо лопаткою. Виходить рідке тісто.

Беремо форму для випічки, змащуємо її вершковим маслом, злегка посипаємо борошном і виливаємо туди тісто. Духова шафа треба розігріти на 180 градусів і запікати тісто 35-40 хвилин. Для перевірки чи готовий торт чи ні, протикаємо його зубочисткою, якщо на зубочистці залишається тісто, допікаємо коржі.

Коли торт буде готовий, виймаємо його і залишаємо остигати. Для приготування крему потрібно сметану змішати з цукром і збити міксером. Цукру додати скільки захочете.

Потім дрібно подрібнити волоські горіхи і ввести в крем, туди ж можна класти 10 грам ваніліну (за бажанням). Крем повинен вийти злегка рідким, щоб добре просочити торт. Розрізаємо корж навпіл і добре промазуємо кремом. Зверху і з боків можете посипати крихтами від коржів, і полити розтопленим шоколадом. Для того, щоб торт добре просочився необхідно кілька годин.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *