«Медовик» без розкочування коржів

«Медовик» без розкочування коржів. Ароматний, ніжний, м’який «Медовик» завжди буде популярний серед ласунів. Але перевага цього торта в тому, що його не потрібно розгортати і підрізати. У нього рідке тісто – консистенція густої сметани.

Cкладові

Для тесту:

✓ 100 г вершкового масла

✓ 100 г меду

✓ 100 г цукру

✓ 2 яйця

✓ 1 ч.л соди

✓ ванілін щіпка

✓ 1-1,5 склянки борошна (до консистенції густої сметани)

крем:
✓ 300 г сметани 20% і більше

✓ 1 стакан цукру

Рецепт приготування

У миску висипаємо цукор, мед і вершкове масло. Підігріваємо до повного розчинення.

Коли почне кипіти, додаємо соду і зразу починаємо інтенсивно перемішувати.

Маса починає різко збільшуватися і рясно піниться.

Інтенсивно перемішуємо, щоб ця маса не пригоріла.

Коли все покриється піною, знімаємо з вогню. Даємо охолонути.

Розбиваємо два яйця, додаємо дрібку солі і збиваємо вінчиком.

У медову масу додаємо ванілін (на кінчику ножа).

Перемішуємо і в остиглу медову масу додаємо збиті яйця, перемішуємо.

Туди ж, просіюємо борошно і готуємо тісто.

Кількість борошна регулюйте так, щоб консистенція виходила, як у густої сметани.

Готове рідке тісто вливаємо в форму і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 ° С духовці.

Готовність перевіряємо зубочисткою. Далі, остиглий корж розрізаємо на дві частини навпіл і видаляємо верхівку коржа (підрівняти).

Готуємо крем. Сметану і цукор збиваємо до однорідної маси. Промащуємо кремом коржі і боки торта.

Прикрашаємо торт нарізаними горіхами.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *