Малиново-сирний торт

СКЛАДОВІ

Цукор (для бісквіта) 120 г
Борошно (для бісквіта) 60 г
Мигдальні пластівці (для бісквіта) 60 г
Малина заморожена (для бісквіта) 80 г
Масло 20 г
Яєчні білки (для бісквіта) 3 шт
Смородинове пюре (для бісквіта) 200 г
Малинового пюре (для бісквіта) 200 г
Цукор (для кулі) 80 г
Желатин (для кулі) 8 г
Вода (для кулі) 40 мл
Вершки (крему) 200 мл
Молоко (для крему) 70 мл
Вода (для крему) 30 мл
Цукор 120 г
Сир 15% 400 г
Желатин (для крему) 8 г
Жовтки (для крему) 4 шт

Готуємо ягідний бісквіт

1. Мигдальні пластівці перебиваємо разом з борошном в однорідну масу. Не збивайте суміш занадто довго, інакше з горіха може виділитися олія і маса стане вологою: працювати з нею далі буде не можна

2. Яєчні білки збиваємо з цукром. Для цього доводимо масу до щільного станутнаповнена бульбашками.

Якщо в рецептурі дано рівну кількість білків і цукру, то відразу збиваємо їх разом. А якщо по рецептурі білків більше, ніж цукру, то спочатку в піну збиваємо білки, а потім поступово і, не перестаючи збивати, порціями вводимо цукор

3. Просіваємо сухі інгредієнти: мигдально-борошняну суміш. Додаємо її до збитих білків, акуратно перемішуємо

4. Растоплюємо вершкове масло, з’єднуємо його спочатку з невеликою кількістю тіста і вже після додаємо в основну масу.

Ідеальне бісквітне тісто, яке гарантовано підніметься – пишне і все в повітряних бульбашках. Їх можна побачити, якщо злегка розгребти тісто лопаткою.

5. У готове тісто всипаємо заморожену малину. Якщо вона велика, її потрібно злегка поламати

Малина до останнього моменту повинна залишатися замороженою, інакше вона пустить сік і бісквіт буде зіпсований.

6. Викладаємо бісквіт на силіконовий килимок або на деко, застелене пергаментом

7. Розподіляючи тісто, орієнтуємося на розмір форми: у нас повинно вийти два коржа. Розмір форми, яку використовувала , 11 х 18 см

8. Випікаємо бісквіт в розігрітій до 170 ° С духовці 12-15 хвилин

Готуємо сирний крем
як приготувати сирний крем –

крок 1

1. Для приготування сиропу нагріваємо воду з цукром до температури 116 ° С

2. Для перевірки готовності сиропу використовуємо градусник або перевіряємо сироп на щільність, роблячи пробу на м’яку кульку. Для цього в холодну воду капаємо трохи сиропу, збираємо його і скочується кулька: вона повинен бути м’якою і пружною.

3. Яєчні жовтки збиваємо до білого і додаємо сироп. Збиваємо все разом, поки маса не охолоне

4. Сир збиваємо з вершками і молоком до однорідної консистенції

5. Попередньо замочений і набряклий желатин розтоплюємо на водяній бані і вводимо в яєчну масу. Для замочування 8 грамів желатину візьміть 40 мл води кімнатної температури.

6. З’єднуємо сирну і яєчну маси. Добре перемішуємо крем

1. Робимо пюре з ягід, перетираємо його через сито і разом з цукром доводимо в сотейнику до кипіння

2. Гаряче пюре з’єднуємо з попередньо замоченим і набряклим желатином. Перемішуємо до повного розчинення желатину і відправляємо кулі в холодильник. Охолоджуємо до стану кисілю

Збираємо малиново-сирний торт

1. З готового бісквіта вирізуємо два коржа

2. Рамку для торта загортаємо в два шари харчової плівки так, щоб у нас вийшло денце. Наливаємо в підготовлену рамку ягідні кулі і даємо йому постояти в холодному місці, щоб воно ущільнилося.

3. На кулі викладаємо половину сирного крему

4. Накриваємо крем першим коржем

5. Зверху на корж викладаємо крем, що залишився і накриваємо торт другим коржем. Відправляємо торт в холодне місце до повного застигання

6. Готовий малиново-сирний торт перевертаємо, виймаємо з рамки і прикрашаємо свіжими ягодами

Малиново-сирний торт готовий!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *