Горішки зі згущеним молоком – смак дитинства!

Горішки зі згущеним молоком – це привіт з дитинства. Не було раніше такого достатку на прилавках, доводилося викручуватися, щоб побалувати домашніх. Горішниця передавали з рук в руки і займали у сусідів. Сучасні діти часто і не пробували чудових горішків зі згущеним молоком. Давайте згадаємо, як це було?


Складові:

яйця – 2 штуки;
вершкове масло – 200 грамів;
цукор – 150 грамів;
борошно – 300-350 грамів;
сода – 0, 5 чайної ложки;
оцет – 1 чайна ложка;
варене згущене молоко – 1-2 банки.

Горішки зі згущеним молоком. Покроковий рецепт

1. Змішати яйця з цукром.

2. Розтопити вершкове масло і додати до яєць.

3. Погасити соду оцтом і додати в олійно-яєчну суміш. Перемішати.

4. Додати борошно і вручну вимісити гладке липким тісто.

5. Розділити тісто на грудочки невеликого розміру (як волоський горіх).

6. Помістити в форму, закрити і готувати за інструкцією в формі. Вони бувають електричні і ті, що необхідно поміщати в духовку.

7. Рум’яні половинки горішків витягнути з форми і остудити.

8. Заповнити згущеним молоком і склеїти, щоб вийшли цілі горішки.

9. Якщо ви робите горішки в перший раз, то кількість інгредієнтів можна зменшити вдвічі, проте необхідно пам’ятати, що невдач з ними практично не буває, а розлітаються вони швидко. Кількість згущеного молока – 1-1,5-2 банки залежить від того, як щільно ви будете викладати її в горішок.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *