Яблучний пляцок.

1 корж бісквітний:

Збити міксером
4білки+1ст.л. мінеральної води+4л. цукру до стійких піків.
Додати по одному 4 жовтки.
Легко вимішати з 4 ст.л. борошна.
Випекти у формі, змащеній і застеленій пергаментом.

2 корж слойоний (бажано місити наніч)

Посікти ножем 1п. маргарину
0,5 кг борошна
Додати 2 жовтки, розмішані з 1 скл. сметани.
Замісити тісто.
Зранку випекти 2 коржі, поколовши вилкою (тісто збігається при випічці! тому розкачувати більшим хоч би на 1см по периметру).

Яблука:
6 шт. яблук дольками зварити в сиропі. Як тільки закипить–витягнути шумівкою і викласти на тарілку, щоб вистигли.

Складаємо так:
1 корж змастити будь-яким джемом, посипати жменькою подрібнених горіхів, далі перемащувати заварним кремом і яблуками, чергуючи бісквітний і слойоний коржі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *