Пляцок з яблуками та сиром.

Інгредієнти:

Борошно – 480 г.
Масло – 300 г.
Яйця – 6 штук.
Сир – 500 г.
Яблука – 4 штуки.
Лимонний сік – 2 ст.л.
Цукор-пісок – 350 г.
Розпушувач – 1 пакетик (15 г).
Ванільний цукор – 1 пакетик (10 г).

Приготування:
Білки відокремлюємо від жовтків. Білки ставимо в холодильник.

До м’якого масла додаємо 150 г цукру, ванільний цукор та три жовтки, добре збиваємо до однорідної консистенції. До масляної суміші додаємо борошно та розпушувач. Місимо м’яке еластичне тісто.Вкриваємо тісто плівкою та ставимо на пів години в холодильник.

Коли вийшов час, тісто виймаємо з холодильника, розрівнюємо по формі, робимо бортики, наколюємо вилкою та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Тепер приготуємо начинку. До сиру (найкраще брати сухий, добре віджатий) додаємо 100 г цукру, 3 жовтки та решту ванільного цукру. Збиваємо до однорідності.Яблука чистимо, вирізаємо серединки та нарізуємо дольками, скроплюємо лимонним соком.

Тісто виймаємо з духовки, даємо йому трішки прохолонути та викладаємо сир, зверху скибочки яблук. Відправляємо в духовку та випікаємо при температурі 180 градусів 20-30 хвилин, до золотистого кольору.

Білки збиваємо з рештою цукру до міцних піків. Викладаємо зверху на пиріг, знову відправляємо в духовку на 10-15 хвилин. Верхній шар має стати золотавим, але залишатися м’яким.

Тепер найважчий етап у рецепті. Пляцок потрібно залишити настоятись на 8-10 годин.

Це дуже смачно!!! Смачного!:))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *